Den italienske restaurant og rooftop-bar Tramonto er nu åben og byder blandt andet på autentiske specialiteter og 360 graders udsigt over byen.

Overdådig udsigt, lækre cocktails og autentiske italienske retter er bare nogle af de ting, du kan opleve i den længe ventede rooftop-bar Tramonto, der ligger på toppen af Hotel Ottilia i Carlsberg Byen.

Restauranten, der netop har slået dørene op for gæster, fokuserer på italiensk familieånd og god service.

“Her kan du føle dig hjemme, så snart du træder ind. Alle kan være med på Tramonto, hvor vi som italienerne er familieorienterede,” fortæller Jonna Kadriev, da weKBH besøger den nyåbnede restaurant.

Hun driver Tramonto sammen med sin italienske ægtefælle, Jerry Kadriev. Parret har haft stor succes de sidste 18 år, blandt andet med restaurant La Rocca i Vendersgade, og de to vil fortsat fokusere på et autentisk, italiensk køkken og hjertelig sydlandsk stemning.

tramonto rooftop-bar carlsberg byen hotel ottalia
Jonna og Jerry i den nyåbnede, italienske rooftop-bar og -restaurant Tramonto. Foto: Benedikte Brix

Restauranten rummer også lounge og bar, og kan både inde og ude byde gæsterne på udsigt, cocktails og italienske specialiteter kreeret fra bunden af sæsonens råvarer. Det åbne køkken giver kig til tilberedningen og bliver styret af Giacomo Russo, som med sydlandsk entusiasme tilsætter de klassiske italienske retter et nordisk tvist.

“Alle retter består af fire-fem ingredienser for at holde det simpelt og fokusere på smagen. Men udseendet er også vigtigt, og derfor kigger jeg også på farverne, når jeg sammensætter menuen,” fortæller Giacomo Russo.

Det er ham, der er hjernen bag det, der ifølge Jonna skal få folk til at komme igen og igen: Maden. Giacomo Russo, der blandt andet har erfaring fra Nimb, sammensætter hver uge en ny fire-retters menu ud fra sæsonens råvarer – og den skulle gerne både udseende- og smagsmæssigt leve op til sine smukke omgivelser.

“Jeg kommer til at lave et udfordrende menukort med fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist. Jeg er selv endt i København, fordi hele den nordiske bølge inspirerer mig, og fordi jeg kan se fantastiske muligheder i at kombinere klassisk italiensk med den nordiske stil og elegance”, siger Giacomo Russo.

Brød, pasta og mozzarella er hjemmelavet, mens der på tagterrassen vil blive eksperimenteret med at dyrke krydderurter og egen humle for at lave mel til blandt andet pasta.

“Alt vil blive tilberedt i det åbne køkken foran gæsterne, fordi det er med til at skabe de rammer, de vil elske at være en del af. Jeg glæder mig meget til sammen med mit team at give gæsterne på Tramonto mere end en flot solnedgang,” siger køkkenchefen.

tramonto rooftop-bar carlsberg byen hotel ottalia
Her fra terrassen kan du se det meste af byen. Her kommer der også en bar, en dj samt loungemøbler, når vejret begynder at tillade det. I plantekasserne skal der dyrkes humle til produktion af mel til pasta og pizza. Foto: Benedikte Brix
tramonto udsigt elefantporten carlsberg
Foto: Lennart Løfberg

Der er dog også plads til dem, der blot skal have en enkelt pastaret i stedet for at lave aftensmad derhjemme, eller til dem, der vil nyde en drink efter fyraften.

“Vores drøm er, at Tramonto bliver et sted, hvor der er plads til alle høj, som lav. Her skal man møde den familiære varme og gæstfrihed, italienerne er så kendte for – og få lækker, autentisk mad til fair priser. Vi vil også gerne bidrage til et godt lokalmiljø, og vil derfor byde naboer velkommen på forskellig vis,” fortæller restauratør Jerry Kadriev og fortsætter:

“Samtidig tilbyder vi lækker takeaway, så beboerne i området kan droppe forbi på vejen hjem. Vi ved, at københavnerne skal vænne sig til den nye bydels mange tilbud, men vi er sikre på, det sker hurtigt. Vi og Hotel Ottilia kommer til at tiltrække mange gæster med de mange muligheder, vi har.”

tramonto rooftop-bar carlsberg byen hotel ottalia
Forret: Kammuslinger med fritteret artiskok, lakserogn og knoldsellericreme. Foto: Benedikte Brix
tramonto rooftop-bar carlsberg byen hotel ottalia
Hovedret: Filetto Rossini – oksetournedos med stegt foie gras og trøffelflager. Foto: Benedikte Brix

På vinsiden satser Tramonto på restauratør-parrets egen import af italienske kvalitetsvine, der også kan købes med hjem. Ambitionen er, at både menu og udvalget af vine vil spille så stærkt sammen, at Tramonto bliver kendt for både den spektakulære beliggenhed og en meget høj kvalitet i mad og vin.

“Vi har også tyske, franske og spanske vine, men det er helt klart de italienske, der er vores store specialitet. Det er dem, og så konceptet om italiensk familiehygge, der gør Tramonto til noget helt særligt. Udover selvfølgelig den unikke udsigt til både Øresundsbroen, Zoo- og rådhustårnet,” fortæller Jonna og peger ud i horisonten, mens vi står på den store terrasse.

tramonto rooftop-bar carlsberg byen hotel ottalia
Alle indendørs pladser er vinduespladser i den store rooftop-restaurant. Foto: Benedikte Brix

Læs også: Hidden Dimsum By Night: Ultrapopulær restaurant åbner natkoncept med 100 gratis øl og bao

“Vi har taget en chance ved at åbne en restaurant her i en bydel, hvor der endnu er nyt, og hvor folk måske ikke lige kommer tilfældigt forbi. Men vi kan allerede nu se, at der er stor interesse – vi havde 150 gæster i går og får 100 i aften – så nu håber vi, at det ikke blot er nyhedens effekt, men at maden lever op til al opmærksomheden, så folk kommer igen,” slutter Jonna Kadriev.

tramonto udsigt solnedgang
Foto: Lennart Løfberg

Om Tramonto

Tramonto har plads til 300 gæster: 150 ude og 150 inde. Omdrejningspunktet er en cocktailbar med italiensk spiritus, ligesom vinkortet har fokus på italienske vine og egen import. Til foråret vil du også kunne sidde ude i loungemøbler og lytte til dj’ens toner, mens du nyder udsigten.

Maden er autentisk italiensk med et nordisk tvist, og hver uge skifter den faste fire-retters menu, som kokken sammensætter efter sæsonens råvarer.

Hovedretter koster fra 129 til 269 kroner.

Du finder Tramonto lige ved Elefantporten: På toppen af Hotel Ottilia, der ligger i to fredede bygninger: Carlsberg Byens tidligere lagerkælder/lagerhal 3 og Maltmagasinet.