“Smørrebrødet og kongerigets andre klassikere fortjener mindst lige så meget ærefrygt og respekt som diverse nynordiske krumspring”. Sådan lyder det fra Jakob Mastek. Han er stifter af Restaurant Frihavn. Københavns spritnye smørrebrødspusher.

Skulle det være et stykke med sild eller cremet hønsesalat? Eller hvad med en dyrlægens natmad? Det er få steder, man kan få smørrebrød i København hele dagen. Men på Restaurant Frihavn er konceptet helt klart.

”Vi vægter smørrebrødet højt, – og serverer smørrebrød HELE dagen – som nogle af de få, der serverer smørrebrød i København. Det er smage, du kender. Vi mener, at smørrebrødet og kongerigets andre klassikere fortjener mindst lige så meget ærefrygt og respekt som diverse nynordiske krumspring. Derfor er der også lidt lune danske tavleretter på menuen, som kommer til at skifte ofte”, fortæller Jakob Mastek til weKBH.dk

Smørrebrød i København

Tidligere på året åbnede han søsterrestauranten Mastek. Og selvom Mastek fokuserer på det franske køkken, så er smagsoplevelsen helt central i hans tilgang til det at drive restaurant.

”Kærlighed bag råvarerne og håndværket er det vigtigste for os”, siger han.

Udover de lune retter og kærlighedsfyldt smørrebrød, er der på Restaurant Frihavn også fokus på snaps.

“Både til maden og i madlavningen”, siger Jakob Mastek.

Og det kan vi her på redaktionen godt forstå. For snaps har altid været med til at samle folk og skabe god stemning.

Snaps

“Vi ønsker en familiær stemning i restauranten. Tjeneren kan genkende dig, og vi ønsker kun det bedste for vores gæster”, fortæller Jakob Mastek.

Restaurant Frihavn ligger lige i smørhullet på Amerika Plads. I den gamle, ikoniske Frihavnens Station, som er tegnet af den kendte, danske arkitekt Heinrich Wenck og opført i 1895. Og med sit smukke bindingsværk, det lille tårn og de sprossede vinduer er der her i omgivelserne lige så meget tradition, historie og kærlighed som i maden.

LÆS OGSÅ: Københavns bedste franske brasserie? ”Må vi begynde med et glas Côte-Rôtie, s’il vous plaît”

Restaurant Frihavn kommer til at have åbent mandag til lørdag fra 11.30 til 22.00 alle dage.

Fredag den 16. august fejrer restauranten åbningen med et brag af en åbningsfest, hvor du kan mæske dig i lækkert kød, godt til ganen – med procenter selvfølgelig, lækker jazzmusik. Og så kigger en ølkusk fra Carlsberg også forbi. Naturligvis. Det hele foregår fra klokken 15.