På solsiden ved Enghave Plads har Restaurant Tolv slået dørene op for et økologisk og uprætentiøst kvalitetsspisested med omtanke og nærvær i fokus. Her er der plads til både rolige tirsdage og festlige fredage. Der er nemlig højt til loftet og vidt til væggene, selvom pladsen er trang. Og maden, ja den er både bæredygtig og progressiv. Og så skifter menuen hver fjerde uge.

Hos Restaurant Tolv tror de på, at fremtiden er bæredygtig. Derfor er både mad og vin økologisk på Vesterbros nye og afslappede kvalitets-darling ved Enghave Plads. Råvarerne bliver købt lokalt. Og restauranten har sågar udviklet et helligt manifest med – gæt selv – 12 gudeklare bud til dig som gæst.

”Restaurant Tolv er skabt ud fra et ønske om at give gæsterne en sanselig madoplevelse – med masser af grønt direkte fra danske bønder, fisk fanget med stort hensyn til skånsomt kystfiskeri og et nørderi på at matche maden med den bedste vin,” fortæller Peter Møller, kok på Tolv.

Han stiller skarpt på råvarer i sæson fra restaurantens håndplukkede leverandører, og hans drive er at lave kompleks bæredygtig mad i simple klæder. Og netop det med kompleks smag i simple klæder er netop et af restaurantens tolv bud.

#1 – Vi ærer Vesterbro, for hos ham har vi hjemme
#2 – Vi tror på, at de råvarer naturen giver os lige nu, er de bedste
#3 – Vi serverer kompleks smag i simple klæder
#4 – Vi har mest fra havets dyb og markens muld
#5 – Vi plukker selv vores urter og smager selv vores vin
#6 – Vi ønsker, at du skal føle dig hjemme
#7 – Vi giver stor smag fra håndplukkede leverandører
#8 – Vi elsker at nørde vin og mad og fortæller gerne mere, hvis du spørger
#9 – Vi serverer vin under åben himmel
#10 – Vi giver plads til både festlige fredage og rolige tirsdage
#11 – Vi holder hviledagen hellig
#12 – Vi ved, at du har andre end os – bare du husker at komme igen

Maden på Restaurant Tolv skifter cirka hver fjerde uge alt efter, hvad der er i sæson nu. Lige nu er det retter som østers, jomfruhummer og kalvetunge, der fylder kortet.

Men fast ligger det, at du får fire retter, som køkkenet vælger for 395 kroner. Og vil du have matchende vin til, så koster det 325 kroner.

Du finder Restaurant Tolv på Enghave Plads 12. Og restauranten har åbent tirsdag – lørdag 12-15 og 17.30-00.00.