En kort tur over broen fra Nyhavns larm og menneskemasser finder du Restaurant Lalala. En lokal og fredfyldt perle på Christianshavn i en idyllisk, ja nærmest fransk baghave. Med orangeri, petanquebaner, vin, mad og masser af nærvær. Pssst, måske det her er Københavns bedste franske brasserie?

”Må vi begynde med et glas Côte-Rôtie?”

Naturligvis, svarer en sød og smilende tjener iklædt en marinière-trøje. Den franske med striber på tværs. På en gang indkapsler den allerede mit indtryk af Lalala på Christianshavn. Elegant og afslappet, trendy og tidløs, klassisk og helt nyfortolket.

”Faktisk er Lalala opkaldt efter de tre store vinmarker i Côte-Rôtie. La Mouline, La Turque og La Landonne, som vinhuset Guigal i mange år har kørt. Vi har alle deres vine”, fortæller Ida Løvenskjold, restaurantchef på Lalala.

Vin Lalala Cote Rotie

Og vinene går Lalala meget op i. Der skal være noget for enhver pengepung. Til gengæld skal de være franske og tro mod det koncept, som Lalala kører. Fransk, når det er bedst. Gedigent, ærligt og fyldt med følelser og nærvær.

Mit glas Côte-Rôtie fra Guigal er fremragende. På en gang både kraftfuldt, elegant og helt fløjlsblødt i munden. Perfekt til mig. Lalala byder dog også på et væld af andre og lettere aperitifs med blandt andet et stort udvalg af champagne og franske drinks.

Jeg går a la carte og bestiller tre østers fra Roumégous med tabasco, vinaigrette og citron. En halv hummer med rouille, grillet brød & citron og en entrecôte, der kommer med sauce Choron, grøn salat i vinaigrette og fritter. Alt er vitterligt fremragende. Fra himmerigsmundfulde af østers, til en frisk og perfekt tilberedt hummer til min bøf, der smelter både i mund og sammen med saucen. Og så er det i den grad til en pris, der er til at betale.

Du kan dog også vælge husets menu. Menu de la maison, som løbende skifter alt efter, hvilke råvarer, der er i sæson.

“Menu de la maison er en tre eller fire retters menu, som køkkenet bestemmer, så de kan lege og plukke lidt alt efter, hvad de kan få af gode råvarer. Tre retter koster 295 kroner, mens fire retter koster 345 kroner”, fortæller Ida Løvenskjold.

Entrecote Lalala

For hende er nærvær med gæsterne og service i verdensklasse mindst lige så vigtigt som både mad og vin.

“Maden smager bare bedre, når man også får en god oplevelse”, siger hun og smiler.

Og det er netop det, der gør, at Lalala måske er Københavns bedste franske brasserie?

For den helt ægte franske brasserie-stemning anbefaler hun, man prøver Lalala’s signaturret. En Tartare à la Lyonnaise, som er oksetatar rørt med tabasco, sennep og cognac, serveret med fritter.

“Den vender mange stamgæster gang på gang tilbage til”, fortæller Ida Løvenskjold.

Det kommer jeg helt sikkert også til, har jeg allerede bestemt mig for. Lalala er nemlig et skønt bekendtskab.

Brasseriet finder du på Strandgade 98. Køkkenet åbner klokken 17.30, men du må gerne kigge forbi allerede fra klokken 15 til et glas eftermiddagsvin, et spil petanque og en masse hygge. Og vil du smugkigge i menu, eller bare læse endnu mere om Lalala, så kan du gøre det via linket her.