Hugo Helmig og Faustix er blandt mange andre på plakaten, når det ikoniske venue K.B. Hallen genåbner med en hyldest til dansk musik. Og billetsalget, det er allerede begyndt.

Torsdag den 24. januar vil 12 danske artister genåbne K.B. Hallen med en minifestival fordelt på 3 scener henover 6 timer.

Festivalen, der markerer genåbningen af K.B. Hallen er ikke blot en fejring af et helt nyt multifunktionsvenue, det er også en hyldest til dansk musiks største talenter. I dag offentliggøres de første otte.

Gennem mere end syv årtier markerede den gamle K.B. Hallen sig som en kulturel institution med fingeren på pulsen – fra musik og idræt til politiske kongresser, loppemarkeder og sexmesser. Derfor berørte det mange, da K.B. Hallen brød i brand en septembernat i 2011. Men nu genopstår den. Klar til at møde sin anden ungdom. Ikke som en tro kopi af den oprindelige hal, men i en tidssvarende arkitektonisk fortolkning, der bygger videre på den historiske arv.

”K.B. Hallens genfødsel er en realitet, og spillestedet har de sidste mange år været savnet af københavnerne. Derfor er det så meget desto mere fantastisk, at en samlet musikbranche bakker op om at genåbne det legendariske venue. K.B. Hallen bliver med dens letgenkendelige arkitektur, super publikumsforhold og perfekte akustik sandsynligvis Københavns bedste spillested”, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef i operatørselskabet K.B. Hallen A/S.

K.B. Hallen Genåbner, torsdag den 24. januar, kl. 18.00-24.00
I morgen, fredag, sættes billetterne i salg, så alle kan være med, når K.B. Hallen endelig vækkes til live efter næsten 8 års fravær. Til genåbningen kan man opleve et udvalg af landets største musikalske talenter – og der spændes bredt over genrer, hvilket allerede understreges af de første offentliggjorte navne: Katinka, Ude Af Kontrol, Hugo Helmig, Anya, Nicklas Sahl, Faustix, Drew og De Danske Hyrder. Den sidste håndfuld navne offentliggøres i de kommende uger.

”K.B. Hallen har siden åbningen i 1938 haft en ikonisk status som kulturelt fyrtårn og koncertsted i København, og efter 7 års ventetid siden branden i 2011 er vi nu endelig klar til den store genåbning. Vi glæder os helt usigeligt meget til at slå dørene op og lade K.B. Hallen genindtage sin position i musiklandskabet som det ikoniske venue, der inspirerer artisterne til ekstraordinære præstationer og giver publikum uforglemmelige oplevelser”, siger Kasper Busch Lund, CEO i operatørselskabet K.B. Hallen A/S.