En af de helt ikoniske københavnske kaffebarer udvider og bliver den første deciderede kaffekøbmand i byen med salg af gourmetkaffe.

I lidt mere end 10 år har KAFFE på Istedgade været samlingspunkt og lokalt hang out-spot for kaffeglade københavnere. Nu vil KAFFE også sørge for god smag og gourmetkaffe derhjemme.

“Corona får jo som bekendt én til at tænke kreativt, og jeg besluttede ret tidligt i denne nedlukning, at jeg ville udvide og blive kaffekøbmand. Når man laver så meget kaffe derhjemme, som mange gør for tiden, så giver det også god mening, at man skruer op for kvaliteten og smagsoplevelsen, og det er der mange, der vil lige nu”, fortæller Lasse Johansen, indehaver af KAFFE til weKBH.dk og uddyber:

“Jeg synes der, var et hul i markedet. Man går jo heller ikke ind i en vinforretning, hvor man kun kan købe vin fra én producent. Sådan har det længe været med kaffe. Hvis du går ind på en kaffebar, kan du kun få kaffe fra det mærke, de selv bruger. Hvis de overhovedet sælger bønnerne”, siger Lasse Johansen.

Han har altid haft en stor passion for kaffe. Derfor har han selv håndplukket en række risterier fra hele Europa, som han handler direkte med.

“Der vil løbende være kaffebønner fra 7-10 forskellige risterier. Det er risterier, jeg selv elsker, og som jeg har købt fra mange gange”, fortæller Lasse Johansen.

Det er blandt andet brands som La Cabra, Drop, Koppi, Nordic Roasters og Five Elephant. Det er alle topristere med fokus på bæredygtighed og ikke mindst direct trade. Flere har endda vundet risteri-mesterskaber i deres respektive lande og er nået i top-3 ved verdensmesterskaberne i ristning.

Udover salg af gourmetkaffe udvider KAFFE og sortimentet med mere kaffeudstyr. I øjeblikket har KAFFE åbent fra 8-18 alle hverdage og 9-18 i weekenden.

Fotos af Emil Hornstrup Jakobsen.