For nylig sad jeg i frisørstolen og sludrede med min frisør om, hvordan man egentlig skal vaske sit hår derhjemme. Og så gik det til min store overraskelse op for mig, at jeg har vasket mit hår forkert hele mit liv. ”Det gør de fleste”, siger frisør og indehaver af Kjøbenhavn Boulevard i Indre By, Rasmus Kristensen. Han guider dig her godt på vej: Sådan vasker du hår rigtigt.

Vi ved vist alle, at man ikke må vaske sit hår for ofte for ikke at udtørre hovedbunden. Men vidste du, at du skal vaske dit hår med shampoo to gange hver eneste gang, du vasker hår? Ja, to gange. Jeg vidste det ikke. Derfor får du her guiden: Sådan vasker du hår rigtigt.

”Jeg oplever virkelig mange, der slet ikke aner, man skal vaske sit hår med shampoo to gange”, fortæller Rasmus Kristensen.

”Første gang fjerner man fedt og støv. Anden gang vasker man god næring fra shampooen ind i håret. Det både genopbygger og fugter håret”, siger han.

Hvis man altså nøjes med en vask, så udtørrer man håret og ender med åbne hårstrå, der er modtagelige for skidt udefra. Shampoo åbner nemlig hårstråene.

”Derfor skal man også slutte af med balsam, der lukker og forsejler hårstråene igen”, siger Rasmus Kristensen.

Han understreger, at balsam ikke er det samme som hårkur. Tværtimod.

”En hårkur både åbner og lukker hårstråene igen. Derfor er det meget vigtigt, hvis man bruger hårkur, at man lader den sidde den anbefalede tid”, fortæller han.

”Og så er det altså vigtigt at bruge gode produkter, der passer til en. Bruger man en billig shampoo og balsam, kan man lige så godt bare putte sulfo i håret”, siger Rasmus Kristensen.

Jeg er allerede begyndt at vaske håret med shampoo to gange. Og mit hår er blevet meget blødere.