De er frække. De er forførende. De er fornyende, og så giver de ikoniske syngepiger på Bakken dig et mere end tiltrængt grin i årets show på Bakkens Hvile.

Med glimt i øjet, glitrende carbaret-kostumer og g-streng i hængerøv, som de selv synger det, giver syngepigerne på Bakkens Hvile i årets show grinegaranti.

Og skulle du tro, at der her kun bliver sunget gamle sange og fortalt sjofle vittigheder, så kan du godt tro om igen.

For selvom syngepigerne her har sunget for og skabt liv og glade dage i 144 år med mange gamle glade viser, så giver de i årets forestilling både plads til traditionerne og fornyelse med mange skarpe samfundsrelevante tekster anno 2021.

Anne Karin Broberg

Tag eksempelvis Anne Karin Broberg, der i nummeret Gummidragten har opgivet håbet om sex og føler sig lidt for tyk i en ellers helt normal krop. Og hvad gør man så. Ja, man ifører sig en gummidragt og folder sit sexliv ud til nye gummihøjder med reference til den sårbarhed, som kvinder, der ikke føler sig tilpas i deres egen krop, bærer rundt på.

Dot Wessman

Eller Dot Wessman, der med glimt i øjet husker os på at være til stede i nuet og ikke falde i perfektionsfælder i en SoMe-tid.

Ann Farholt

Særligt brillerer Ann Farholt med sin unikke karisma og sprøde stemme. Selv når hun ikke er på, sidder hun i baggrunden med grimasser, der i den grad passer, og som frontkvinde lægger hun hele salen ned i flere omgange, når hun blandt andet skal have En lille en eller være En artig pige.

Det er Tina Grunwald til gengæld ikke. Altså en artig pige. Hun har prøvet det meste. Og i nummeret Sådan har jeg aldrig, kan du næsten selv gætte dig til, hvor mange gange, den smukke syngepige selv må krybe til korset.

Tina Grunwald

Teksterne i årets forestilling på Bakkens Hvile er skrevet af så forskellige og dygtige folk som Karen Marie Lillelund og Nils Olsen, mens Susanne Breuning har instrueret og koreograferet.

“Bakkens Hvile er en god og gammel tradition. Og det er vigtigt, at vi holder den tradition i hævd, samtidig med at vi fornyer os. Specielt i år bliver der givet meget samfundsrelevant videre til publikum, som de kan få sig et grin over, uden det går over og bliver revy”, fortæller Susanne Breuning til weKBH.dk.

Årets forestilling på Bakkens Hvile spiller frem til den 28. august. Du finder både bestilling af billetter og oversigt over spilletider via linket her.

Stjernerne

“Pissefrækt, pissesjovt og pissetiltrængt” – weKBH