I påsken havde Det Kongelige Teater premiere på onlineforestillingen Karantæne, som allerede er blevet set af 18.000 publikummer. Nu er teatret klar med en ny onlineforestilling, Googleren. Den har premiere på Det Kongelige Teaters Facebookside tirsdag d. 5. maj kl. 20. Efterfølgende kan Googleren streames gratis på KGL Xtra.

Forestil dig at være indholdsmoderator på internettet og hver dag skulle gennemse videoer af halshugninger, børneporno og tortur – helst uden at tage arbejdet med hjem bagefter.

Sådan er indholdsmoderatorens dagligdag, en indholdsmoderator er en online sikkerhedsvagt, der overvåger vores digitale færden.

I Julie Glargaards Googleren møder vi manden, der har påtaget sig opgaven at være vores allesammens mentale ambulancefører.

Googleren er ny dansk dramatik og skulle have haft urpremiere i Skuespilhuset d. 30. april, men måtte aflyses pga. coronavirus. Dramatiker Julie Glargaard har efterfølgende omskrevet Googleren til en ny onlineforestilling, som du nu altså kan se ganske gratis.

Googleren

Mads Rømer Brolin-Tani spiller manden, der har påtaget sig opgaven at være vores allesammens mentale ambulancefører.

”Vi havde glædet os til at kunne præsentere mere ny dansk dramatik i form af denne stærke monolog på Det Kongelige Teater, men når vi nu ikke kan mødes, er vi glade for, at vi har mulighed for at vise Googleren på Facebook og KGL Xtra. Det er ikke for sarte sjæle, så vi anbefaler en aldersgrænse på 16 år,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

Googleren er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL Dansk. KGL Dansk er støttet af Bikubenfonden.