Nu kan du godt holde op med at lede efter et sted at spise eller bestille salat. Rooty på Amagerbrogade giver smæk på smagsopleveren – både to stay og to go. Og vi er ikke blege for at indrømme, at deres salater er så gode, at de måske serverer den bedste salat i København. Psssst. Og så er det hele bæredygtigt.

Opslugt af en smagsoplevelse, jeg på ingen måde havde regnet med, lyste jeg op i et stort salatsmil på Rooty først på Amagerbrogade. Med perfekt syre, sødme, struktur og smag var min første mundfuld af salatuniversets veganske salat på en gang både perfekt og udfordrende. Måske den bedste salat i København.

Og det er da også netop salatoplevelsen, som Rooty går mest op i.

”For mig er det allervigtigste smag, æstetik og struktur. Det skal være en god spiseoplevelse, og så skal man have det godt. Jeg tror på, man får mere lyst til at spise, når det også ser godt ud”, fortælle Zina Laura Bosse, indehaver af Rooty til weKBH.dk.

Med økokylling fra Sjælland, lokale grøntsager og urter fra mors baghave tryller hun hver dag her i salatkøkkenet på Amager.

Rooty Amagerbrogade

Min udgave af Rootys veganske salat er baseret på en kerneblanding med græskarkerner, solsikkekerner og perlebyg, som er vendt med kål. Det skaber en skøn struktur. Og med radiser som kontrast, råmarineret fennikel, der skaber en skøn syre, ristede frø og en lækker og blød ærtepuré på toppen er det langt fra sidste gang, jeg har spist vegansk. Faktisk smagte min salat så godt, at jeg for første gang i mit liv ikke kunne spise en salat op.

Hos Rooty kan du vælge imellem seks salater. Både med og uden kød. Det hele er bæredygtigt og økologisk. Og så kan du både nyde dem i salatuniversets lækre indretning først på Amager eller bestille det som takeaway via Volt. En lille salat koster 79. En stor 99.

Salat Rooty

”Vi prøver at holde den samme base i salaterne, men vi skifter lidt ud alt efter, hvad der er i sæson. Her til efteråret vil der komme lidt flere syltede ting. Og til vinter vil der måske komme en enkelt varm ret eller noget varmt som base”, fortæller Zina Laura Bosse.

Rooty har åbent hver dag. Og du finder salatuniverset på Amagerbrogade 10.