Ved de gamle DSB-arealer mellem Vesterbro og Sydhavnen slog BaneGaarden sidste efterår dørene op til kulturoplevelser i de gamle og forladte bygninger. Nu har Københavns nye grønne oase fået ny ledelse, der vil gøre BaneGaarden til nyt gastronomisk hotspot. Og i weekenden kan du få en forsmag på det hele.

Midt i København på DSB’s baneterræn mellem Vesterbro og Sydhavnen ligger et stykke uopdaget land med vild natur, brombærkrat, hønsehus. Her ligger BaneGaarden.

I årtier har ni store gamle trælader ligget stille hen. Nu bliver de genoplivet med restauranter, bageri, madmarked, gårdbutik, kultur, workshops og meget mere, så snart corona-situationen tillader det. Kort sagt vil den nye ledelse hos BaneGaarden gøre det til Københavns nye gastronomiske samlingspunkt.

“Tiden efter Corona kalder på oprustning på mad- og kulturfronten. Vi tror på, at danskerne bogstavelig talt er sultne efter oplevelser, fællesskab og god mad, når vi må åbne igen, både i byen og på arbejdspladsen, når vi skal leve og opleve igen”, siger Carl Johan Paulsen.

Han er direktør i den nystartede virksomhed, Table, der netop har overtaget ledelsen af BaneGaarden. Og han er teamet op med Ida Marie Banke, som kender hinanden fra Meyers, hvor Carl Johan Paulsen har været direktør for Meyers Køkken.

Ida Marie Banke har baggrund som forretningsudviklingschef og madiværksætter, og sammen har de to tidligere Meyers-kollegaer indgået et samarbejde med topkokken Karlos Ponte med baggrund fra internationale stjernerestauranter.

En trio med potentiale til at skabe gastronomiske tryllerier. Og i weekenden kan du faktisk opleve en forsmag på det hele, når BaneGaarden inviterer til pop up både lørdag og søndag mellem 11 og 17 med arepas, øl og afstand.

Her vil der være en lille bod med Arepas, sydamerikanske majsbrød med fyld, som man kan få som takeaway. De kommer i to varianter. Med portobello og østershatte samt pulled beef og cheddar. Og til de tørstige er der både fadøl fra Kølster og hjemmelavet lemonade af Hibiscusblomst.

Af hensyn til Corona vil der ikke være spisepladser til rådighed. Du finder BaneGaarden lige her: