Oplev det storslåede teaterstykke om geni, jalousi og middelmådighed, når den moderne, klassiske fortælling om Mozarts liv, Amadeus, opføres på Det Kongelige Teater.

Søren Sætter-Lassen, Simon Bennebjerg, Rosalinde Mynster – og Mozarts musik – spiller hovedrollerne, når teaterstykket Amadeus har premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene 18. januar.

Teatret lover en vild, medrivende og storslået, musikalsk historie om komponisten Wolfgang Amadeus Mozarts storhed og fald i præsentationen af Peter Shaffers moderne klassiker.

amadeus det kongelige teater
Foto: Camilla Winther

Kostumerne, spillerne, kulisserne og ikke mindst Mozarts fantastiske musik er fra øverste hylde, så der er lagt op til et brag af en oplevelse for hele familien i de helt rigtige omgivelser.

Hvis du husker Milos Formans filmversion fra 1984, så ved du, hvad der er i vente. Fantastisk musik og en historie, der griber om hjertet og underholder på én gang:

Komponisten Salieri (Søren Sætter-Lassen) har brugt hele sit liv på at opnå berømmelse og rigdom for sin musik. Da Mozart (Simon Bennebjerg) dukker op med sit uovervindelige musikalske talent, og frarøver Salieri hans hårdt tilkæmpede position, spirer misundelsen i Salieri, og en ondskabsfuld plan udklækkes.

Den barnagtige og livsglade Mozart hvirvles ind i intriger og rygter på magtens bonede gulve, men hans egne dæmoner gnaver ubønhørligt i hans skrøbelige sind. Til sidst kan end ikke hans elskede Constanze (Rosalinde Mynster) redde ham.

Salieri står sejrrigt tilbage, men hans samvittighed æder ham langsomt op indefra. Som en grufuld drøm, ser Salieri tilbage på sine gerninger, og det er her publikum inviteres ind i historien, hvor vi kommer helt tæt på geniet, kærligheden, magten, musikken og hadet.

2018.09.04 Amadeus31500_v2 (1) det kongelige teater
Foto: Klaus Vedfelt

Amadeus er fyldt med noget af Mozarts bedste musik spillet live af Det Kongelige Kapel. Sammen med dygtige sangere og dansere og eminente skuespillere bringer de den elskede fortælling til live. Kort sagt: Amadeus er underholdning på den helt store klinge for hele familien.

Bemærk: 19. og 26. januar kl. 14:00 samt 2., 9. og 16. februar kl. 14:00 spilles rollen som Salieri af Henrik Koefoed. 29. januar samt 5. februar spilles rollen som Mozart af Sigurd Holm le Dous.

Læs også: Historisk mange nyheder i Tivoli: 100 millioner kroner til nye forlystelser i 2019