Der bliver mere opera end nogensinde på årets fødselsdagsfejrende operafestival. Original opera, nyfortolkende opera, gammelkendt opera og hengemt opera. Og du kan ganske gratis opleve en eventyrlig opera, når operafestivalen inviterer københavnerne til entréløs 10 års-fødselsdag i Kødbyen.

Når CPH Opera Festival denne sommer fejrer 10 års-fødselsdag, bliver det med brag, patos, gadeklogskab, uforfalsket skønhed og behagelig genkendelighed. Tilsat en sund dosis originalitet og indædte forvrængninger.

2019-programmet er således til dato den mest alsidige og udsøgende samling musikoplevelser, gratis og betalelige, som en københavnsk musikfestival har vovet at diske op med.

”Jeg synes egentlig, vi har prøvet at komme alle i møde. Vi banker til topniveauet, vi banker til de store formater, vi holder nogle traditioner i hævd, og så gør vi det, som operagenren oprindelig var garant for, nemlig at tage chancer og gå nye veje. Bogstaveligt talt”, mener festivaldirektør Peter Lodahl.

”Den får sådan set på alle tangenter i år. Jeg vil faktisk gå så langt som til at citere Daft Punk. Operafestivalen 2019 bliver “harder, better, faster, stronger”, selvom der også er givet plads til de smukke melodier”, siger han.

Det begynder både folkeligt og storslået, når CPH Opera Festival torsdag den 1. august klokken 18.30 gentager sidste års samlende succes på Flæsketorvet og inviterer hele byen til fuldt instrumenteret, men entréløs operafest.

Og der skal nok blive fejret igennem, for operafestivalen har hentet mesterdirigenten Oliver von Dohnányi, en række fremragende sangere, det storklingende Kammerkoret Camerata og intet ringere end Det slovakiske nationalteaters orkester til Vesterbro for at opføre operaen ’Rusalka’ af Antonín Dvořák. ‘Rusalka’ er også kendt som “Den lille havfrue-operaen”, fordi dens historie låner fra H.C. Andersens forunderlige eventyr. Radiovært Mathias Hammer præsenterer, skuespiller Thure Lindhardt binder handlingen sammen, og ligesom tilløbsstykket i fjor bliver den udendørs opera- og orkesterkoncert i Kødbyen gratis. Så gør dig og dit selskab en tjeneste: Duk op i god tid. Klapstole kan lejes, og forfriskninger kan købes.

CPH Opera Festival foregår helt frem til den 10. august, og der bliver mere opera end nogensinde på årets fødselsdagsfejrende operafestival. Original opera, nyfortolkende opera, gammelkendt opera og hengemt opera. Du finder hele programmet på festivalens hjemmeside – operafestival.dk